Yvette Moerdijk

„focus, flow and fire!!!”

xlens

 

Eindelijk was het zover. Na een paar weken geduld en de dagen tellen was zaterdag 5-11, de dag dat ik mijn bril op mocht halen in Waalre. Normaal heb je de brillen vrij snel in huis maar omdat ik een van de ambassadeurs ben mocht ik hem, tegelijk met de andere gelukkige, ophalen op het hoofdkantoor.

Met 6 stempels in mijn paspoort kwam ik 3 uur later aan op het hoofdkantoor. Daar lag hij dan, mijn bril. Vol spanning maakte ik het doosje open. Wat is hij mooi. Ik moest wel even wennen aan de glazen. Een blauw en een roze glas is natuurlijk niet iets wat je dagelijks ziet. Ik ging mee om mijn bril af te laten stellen en zette vol trots mijn nieuwe bril op. Fijn dat de x-lens glazen ook gewoon op sterkte kunnen.

Na een kennismaking en een korte presentatie mocht ik weer de wereldreiziger uithangen. In de trein besloot ik verder te lezen in mijn harry potter boek. Lezen is voor mij erg vermoeiend en ik een voertuig normaal onmogelijk. Ik word ook snel reisziek dus om dan te gaan lezen in mijn ebook is alles behalve slim.

In de trein zette ik mijn bril op en begon te lezen. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Het lezen ging gewoon zonder moeite, ik was niet misselijk en sterker nog ik had niet eens door dat ik al een uur aan het lezen was en dus moest over stappen. Wat een verschil. Met een lach op mijn gezicht ging ik slapen, klaar voor de ultieme test van zondag.

Als ik veel pijn heb en moe ben gaat het lezen en concentreren nog lastiger. Meestal kijk ik op zulke dagen slechte Nederlandstalige films. Engelse films kan ik ook wel volgen maar is veel vermoeiender. Dan heb ik echt na 20 minuten een pauze nodig als ik al niet in slaap was gevallen. Daarnaast ging ik dan ook altijd na de film even naar bed omdat het me dan helemaal kapot had gemaakt.

Omdat ik erg moe was van het reizen en een drukke week ging ik ook nu weer een film kijken. Dit keer echter met mijn bril op. Ik zette de GVR aan of beter gezegd de BFG. Voor ik er erg in had was de film afgelopen zonder dat ik in slaap was gevallen, hoofdpijn had en nu wist ik zelfs nog waar de film over ging. Wow wat een vooruitgang en dat door een bril met gekleurde glazen.

Toch zie ik niet alles zo roze kleurig in als mijn bril. In het openbaar vind ik het namelijk nog best lastig om hem op te zetten. Bang voor de reacties en wat men ervan vind. Dinsdag had ik eerst opnames voor rtl nieuws en daarna moest ik gelijk door voor een opname van het gala fonds gehandicapten sport. Ik had hier mijn bril niet op en ook niet bij me. dom, dom dom. Ik keerde terug net barstende koppijn, mijn ogen brandde uit mijn gezicht en ik was zo moe dat het leek alsof ik weken niet geslapen had.

Ik merk dus al wel echt verbeteringen van mijn bril en dat nu ik hem pas een week draag. Komende week ga ik hem ook vaker opzetten in “de boze enge wereld”. haha. Ook met kleine stapjes kom je vooruit!

Yvette Moerdijk On november - 12 - 2016

Leave a Reply


  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
IMG_3037

Welkom in mijn leven

Vrienden hebben het werkwoord yvetten ontwikkelt. In mijn leven gaat ...

IMG_0767

Een jaartje ouder...

Ik ben zo lekker mezelf gebleven.... Afgelopen jaar was vol hoogte ...

IMG_0037

YvetTEST; Waterdrink

Gezonde gewoontes zijn niet altijd even makkelijk. Helemaal als het ...

gestalkt door mijn n

Ik geloof niet echt in liefde op het eerste gezicht. ...

Ode aan de artsen...

Ode aan de artsen.... Vandaag viel me iets op wat me ...

Sponsors

  • Cure Tape
  • Vicair