Yvette Moerdijk

„focus, flow and fire!!!”

Vandaag wilde ik een blog schrijven over blue monday In plaats van over een van mijn goede voornemens zoals ik elke maandag doe. Het is vandaag namelijk de dag dat de meeste mensen al gestopt zijn met hun voornemens en weer in hun oude gedrag zijn gevallen. Op deze dag zou men zich depressiever voelen dan in de eerste weken van het jaar. Ik vind dat er te veel waarde wordt gehecht aan blue monday en wilde graag tips geven hoe je jouw voornemens toch weer op kon pakken en ervoor kan zorgen dat je ze nu wel haalt.
Maar zoals de inleiding al redelijk doet vermoeden gaat dat niet gebeuren in deze blog. Hoewel ik blue monday echt onzin vind, voelt het vandaag wel echt als een heel donkere blue monday. Dat is echt een understatement)

10592269_704063253002386_1659777907_n

Hoe het begon

Na in één jaar meer thuiszorgmedewerkers gehad te hebben dan dat er maanden in een jaar zitten, kreeg ik in 2010 de beste hulp die ik mij maar kan bedenken. Maggy kwam in mijn leven en het voelde gelijk goed. Een klik op meedere fronten. Het rommelde wat bij de organisatie en ik wilde haar niet kwijt. We stapte steeds over zodat ik Maggi kon houden. Ik wilde haar namelijk echt voor geen goud missen. Dan maar steeds de bureaucratische molen in om van organisatie te wisselen.
Na bezuinigingen hield het werk op, maar onze vriendschap bleef. Mijn steun en toeverlaat dicht bij huis. Ik kon altijd op Maggy rekenen en zij op mij. Samen lachen, leuke dingen doen, kletsen of gewoon elkaar helpen als het even niet ging.

Blue monday

Woensdag 13-01 werd er gebeld terwijl ik aan het vernevelen was. Praten kostte nog veel kracht en energie met mijn longen maar toch stopte ik met mijn medicatie en nam op. Alsof ik voelde wat er ging komen. Ik kreeg een man aan de lijn met het nieuws wat te onwerkelijk was. Ik kreeg letterlijk niets meer uit mijn mond. Hoe mooi 2016 ook leek te gaan worden, mijn wereld stortte als een kaartenhuis in elkaar.
Het is ongelooflijk en oneerlijk. Veel te vroeg heb jij het aardse paradijs verlaten om naar een nog mooiere plek te gaan. De aarde is een prachtmens verloren, maar toch zal je altijd hier nog zijn. Diep in mijn hart en op foto’s, maar ook in de aanwezigheid van je zoon die onafscheidelijk van je was, en dat als tiener. Je leeft voort in Lechano, en in ons.
Maar goed, vandaag is dus het laatste afscheid. De tranen rollen over mijn wangen bij de gedachte dat ik je nooit meer zal zien, kan knuffelen of hoor lachen. Dat zijn zeker tranen van verdriet, intens verdriet, maar ook van vreugde dat ik je mocht leren kennen.
Zoals je wilde nemen we afscheid, kleurig en fleurig zoals jij ook was. Een opwekkend persoon die zelfs de moeilijkste momenten draagbaar kon maken en wist wat een mens nodig had. De aarde is een engel minder, maar als een echte engel zal je altijd rond ons heen zijn.

Ik zal je missen lieve Maggy!

En als de klok luidt, het tijd is
Ik zing voor de laatste keer
En als ik daar lig, in vrede
Zing deze dan nog een keer
En als de klok luidt, bouw dan een mooi feest voor mij
Zo eentje, die door gaat, door gaat voor altijd
Mocht ik heen gaan, ergens, treur dan niet om mij
Maar proost op het leven, en treur niet om mij

Yvette Moerdijk On januari - 18 - 2016

Related Posts

 • No related posts found

6 Responses so far.

 1. Wat ontzettend verdrietig Yvette. Gecondoleerd met het verlies van je lieve vriendin. En wat fijn dat je zo iemand hebt gehad in je leven. Heel veel sterkte vandaag en ook daarna. Herinneringen blijven altijd.
  XXX
  Brigit.

 2. Veerlez zegt:

  Aaawh lieverd toch! :( Ik weet nog dat je in 2010 over haar vertelde, ze was echt een zegen voor je! Wat een verlies! <3 Heel veel sterkte hiermee! <3

 3. Helmy zegt:

  Wat vreselijk Yvette, Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst! Liefs xx

Leave a Reply


 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
IMG_3037

Welkom in mijn leven

Vrienden hebben het werkwoord yvetten ontwikkelt. In mijn leven gaat ...

IMG_0767

Een jaartje ouder...

Ik ben zo lekker mezelf gebleven.... Afgelopen jaar was vol hoogte ...

IMG_0037

YvetTEST; Waterdrink

Gezonde gewoontes zijn niet altijd even makkelijk. Helemaal als het ...

gestalkt door mijn n

Ik geloof niet echt in liefde op het eerste gezicht. ...

Ode aan de artsen...

Ode aan de artsen.... Vandaag viel me iets op wat me ...

Sponsors

 • Cure Tape
 • Vicair