Yvette Moerdijk

„focus, flow and fire!!!”

Ik hou van vakantie. Even niet denken aan alle klusje of dingen die moeten. Lekker een beetje aanrommelen, film kijken, haken, gamen of lezen. Ik geniet.

Nu doe ik hetzelfde alleen geniet ik iets minder. Ik heb namelijk wel vakantie maar dan alleen van mijn leuke werkzaamheden en niet van mijn lichaam. Deze vakantie is dan ook onvrijwillig. Ik was dan ook zo overvallen van deze plotselinge wending dat het te laat was om m’n vakantiedagen van m’n lichaam in te zetten. (In een andere post zal ik wel even uitleggen hoe dat werkt, stay tuned)

Mijn blog werk ik altijd een week vooruit om te voorkomen dat er niets online komt tijdens onvrijwillige vakanties zoals nu. Hierdoor konden begin deze week gewoon artikelen online komen zonder dat ik er iets voor hoefde doen.

Persoonlijk

Ik deel veel met jullie en neem jullie in mijn blogs en vlogs altijd mee in m’n leven. Ik vind dat echt heel leuk om te doen en geniet van de reacties. Toch vind ik deze blog iets enger. Het is dan wel net zo persoonlijk als m’n andere blogposts maar iets minder positief als dat jullie wellicht van mij gewend zijn, en dat is eng. Ik wil niet negatief of zeurend overkomen maar vind wel dat jullie mogen weten hoe het nu gaat en waarom ik dan onvrijwillig op vakantie ben (in m’n eigen huis).

upper-body-944557_640

In de nacht van maandag op dinsdag ging het niet goed. M’n astma sloeg nog harder toe en ik dacht dat ik terplekke zou stikken. In eerste instantie lukte het niet om mijn verneveling* klaar te maken. Shoot… Handig alleen wonen met familie die ruim 100km verder woont. Maar goed uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar en heb ik de nacht zittend volbracht tot ik de zon op zag komen. Daar kon ik dan wel weer van genieten. Er was nog geen verkeer en zoals jullie vrijdag konden zien woon ik mooi aan water.

Woensdag ochtend mocht ik me melden bij de longarts. Na wat vragen en luisteren was de conclusie erg confronterend. Hoewel ik ook weet dat het niet goed gaat, ik amper kon eten, drinken of slapen was het toch heftig voor deze struisvogel.

Zijn conclusie was dat dit echt niet langer kon maar dat zijn wondermiddelen op zijn. M’n medicatie is al over de max en dus was het enige redmiddel prednison. Normaal ben ik tegen prednison en probeer ik dat zolang als mogelijk uit te stellen, maar de struisvogel had het te benauwd onder de grond en nam semi dankbaar het recept in ontvangst.

Ze waren al bezig voor een interne revalidatie in heideheuvel maar hij gaat nu kijken of dat sneller kan. Slik. Ik heb nog geen intake en observatie gehad dus ik verwacht eigenlijk dat het nog wel even kan duren.

En nu?

Nu heb ik vakantie. Ik kan niet veel omdat alles erg veel moeite kost. Ademen bijvoorbeeld is al een activiteit en verder tel ik af tot m’n volgende medicatie moment.

Daarnaast vermaak ik me met wat puzzeltjes, spelletjes, slechte series en word ik helemaal gelukkig van berichtjes. Berichtjes zijn zo fijn omdat ik dan even niet alleen met die monsters in mijn longen ben. Ik kan ook niet vaak genoeg zeggen hoe lief ik iedereen op instagram bijvoorbeeld vond.

Ik vind de nachten het ergste. Ik kan niet echt slapen want als ik lig heb ik minder lucht maar zittend slapen lukt me ook niet, met m’n gekneusde heup. Omdat er in de nacht praktisch niemand wakker is, echt heel stom haha, lees ik al jullie lieve berichtjes en dat helpt me echt de nacht door. Hoewel ik toch alleen ben, voelt het dan echt even niet alleen.

Inmiddels zit ik op dag 4 van de prednison en merk ik al wel een hele kleine verbetering. Ik hoop dat die stijgende lijn doorzet zodat ik aan het einde van m’n kuur weer normaal, voor mijn doen, kan functioneren.

Ook hoop ik dat omdat ik 23 januari een toernooi heb in Zoetermeer waarbij ik toch voluit hoop te kunnen spelen, uhm winnen natuurlijk!!! ;) maar eerst ga ik winnen van die gemene monsters in m’n longen en genieten van alle lieve mensen in m’n social media familie en ook een beetje van deze, soort van, vakantie! Woensdag zal ik de 10 leukste activiteiten met jullie delen die je op je (onvrijwillige) vakantie kan doen, of gewoon lekker op je vrije dag natuurlijk. Ik kan nu niet veel maar verveel me geen moment.

Deze struisvogel zal nog even boven de grond blijven zodat ik al jullie lieve berichtjes kan lezen.

Yvette Moerdijk On januari - 8 - 2016

8 Responses so far.

 1. Annemarie Couvret zegt:

  Jeetje mina, Yvette. Das baaaalen! Ik hoop dat je snel weer een beetje meer lucht ktijgt meissie. Jouw kennende komt het wel goed. Al is het alleen maar omdat jij dat wilt! Sterkte en Beterschap. Liefs, Annemarie

  • Yvette Moerdijk zegt:

   Hey Annemarie,

   Bedankt voor je reactie. Ja voor ik het weet ren ik denkbeeldig weer rond haha. Nu gewoon maar even luisteren en terug vechten. Komt goed!

 2. Ach lieve Yvette, wat ontzettend naar voor je. Ik kan me voorstellen dat je bang was die nacht. Ik vind het dapper van je dat je dit deelt met ons. Ik leef enorm met je mee en hoop dat je je snel wat beter gaat voelen. En dat je longrevalidatie snel gaat starten. Ik wens je heel veel sterkte en liefs. Dikke kus!
  Brigit. XXX

  • Yvette Moerdijk zegt:

   Ah wat een ontzettend lief berichtje. Ik heb er wel vertrouwen in dat de prednison gaat werken want vergeleken met maandag gaat het al wel beter. Super lief van je!!!

 3. Veerlez zegt:

  Ohw lieve Yvette toch! Ik hoop echt dat de prednison zijn werk doet! Het is zeker nooit een pretje! Heel veel sterkte! Als ik iets voor je kan doen, geef een gil! Ik kom met liefde bij je langs om thee te zetten en rustig samen te zitten! Twee kneusjes bij elkaar (er is niet heel veel veranderd sinds onze opleiding lijkt het zo haha)

  • Yvette Moerdijk zegt:

   Hihi ja wij blijven altijd kneus en co, de bende van ellende haha. Merk wel kleine verbeteringen met de prednison gelukkig maar bizar hoeveel je lichaam inlevert in korte tijd. En ja snel afspreken is leuk!!! had jou nog de virtuele reality bril belooft :) \

 4. Cindy van Nijnatten zegt:

  Jeetje Yvette!!! het valt niet mee. Je probeert er altijd wat van te maken maar soms komt de klap harder aan dan je eigenlijk denkt. Je bent een topper met een hart van goud!!! Ik vind het geweldig wat je allemaal doet en onderneemt. Je gaat niet bij de pakken neer zitten alleen als het echt niet kan. Misschien is het fijner om niet alleen te zijn of te wonen. Maar ik weet niet wat jij daar zelf van vind. Heel veel beterschap meid!!!

  • Yvette Moerdijk zegt:

   Ah wat een lieve woorden. En dank je voor de mooie complimenten. Alleen wonen is niet altijd handig maar gaat best goed. Woensdag en donderdag kwamen vrienden logeren en vind het alleen zijn ook wel lekker. Geen drukte om me heen zodat ik echt rustig aan kan herstellen. Er zijn heel veel lieve vrienden die ik altijd kan bellen dus alleen is maar relatief. Ga maandag wel voor 3 dagen naar Roosendaal.

Leave a Reply


 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
IMG_3037

Welkom in mijn leven

Vrienden hebben het werkwoord yvetten ontwikkelt. In mijn leven gaat ...

IMG_0767

Een jaartje ouder...

Ik ben zo lekker mezelf gebleven.... Afgelopen jaar was vol hoogte ...

IMG_0037

YvetTEST; Waterdrink

Gezonde gewoontes zijn niet altijd even makkelijk. Helemaal als het ...

gestalkt door mijn n

Ik geloof niet echt in liefde op het eerste gezicht. ...

Ode aan de artsen...

Ode aan de artsen.... Vandaag viel me iets op wat me ...

Sponsors

 • Cure Tape
 • Vicair