Yvette Moerdijk

„focus, flow and fire!!!”

Ik ben zo lekker mezelf gebleven….

Afgelopen jaar was vol hoogte en diepte punten. De bulten van een kameel zijn er niets bij.

Ik heb het afgelopen jaar heel veel mogen leren. Soms noodgedwongen door m’n vele astma aanvallen en opnames maar soms ook door mijn uitstekende gave om in onmogelijke situaties te belanden.
Zo heb ik ook dit jaar weer ontelbaar vaak vastgezeten met m’n vinger. Vinger in een kopje, vinger in een microfoon, nog meer vingers in kopjes, vingers tussen de wielen en een scharnier, met m’n rolstoel klem in de trambaan in Amsterdam en als afwisseling zat ik ook vast met m’n voet in de beenplaat van m’n rolstoel.

Dit jaar is het me zelfs gelukt om ook helemaal vast te zitten. Testen hoe hoog een ziekenhuisbed kan en dan de afstandsbediening laten vallen is niet aan te raden. M’n telefoon lag op m’n nachtkastje 1 meter 50 onder mij dus ook geen optie. Ik kreeg bijna een astma aanval van het lachen. Echt weer iets voor mij. Maar ook op mijn oudjaarsdag lukte het me om klem te zitten en ze zorg? die kon alleen nog maar lachen. Ik was iets wat onhandig (of lekker mezelf) tijdens de transfer en belande tijdens het zitten op mijn arm. Probeer het eens, dat is al knap, laat staan om los te komen als je alleen omhoog kan met je armen.

Maar nu word ik echt een jaar ouder en wijzer. Ik kan dit, volwassen zijn. Echt… oké eigenlijk echt niet.

Het begon wel met een briljant plan waarbij ik goed luisterde op mijn lichaamssignalen. M’n saturatie was heel laag dus een ballon opblazen was niet echt een optie. Maar verstandige en de volwassen versie van mezelf bedacht een oplossing. Mijn föhn kan ook koude lucht blazen. Echt een geniaal plan. Voor het idee krijg ik vast 100 punten….. en de uitvoering? Tja ik blijf zo lekker mezelf zullen we maar zeggen. De kunst bij deze tactiek is optijd de föhn uitzetten. Maar het kind in mij wilde echt een mooie ballon. BOEM en alsof dat niet erg genoeg is, het was een ballon met confetti.

Ik ben dus wel een jaartje ouder maar verder blijf ik gewoon lekker mezelf. Als je me zoekt om een cadeautje te brengen… ik zit op de schommel en de taart staat in de koelkast.

IMG_0767

Yvette Moerdijk On juli - 22 - 2017

Related Posts

Leave a Reply


  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
IMG_3037

Welkom in mijn leven

Vrienden hebben het werkwoord yvetten ontwikkelt. In mijn leven gaat ...

IMG_0767

Een jaartje ouder...

Ik ben zo lekker mezelf gebleven.... Afgelopen jaar was vol hoogte ...

IMG_0037

YvetTEST; Waterdrink

Gezonde gewoontes zijn niet altijd even makkelijk. Helemaal als het ...

gestalkt door mijn n

Ik geloof niet echt in liefde op het eerste gezicht. ...

Ode aan de artsen...

Ode aan de artsen.... Vandaag viel me iets op wat me ...

Sponsors

  • Cure Tape
  • Vicair