Yvette Moerdijk

„focus, flow and fire!!!”

In deze nieuwe rubriek ga ik alles met jullie delen waar ik gelukkig van word. Natuurlijk is de rubriek an sich niet nieuw maar wel de titel indeling. De komende periode komen er kleine, en iets grotere veranderingen aan op mijn blog die de leesbaarheid vergroten en zorgen voor een fris vernieuwend sausje. Ik kan niet wachten tot alle veranderingen doorgevoerd zijn en ik hoop ook echt dat jullie, mijn lieve volgers, hier ook enorm gelukkig van worden.

IMG_9942

Immaterieel geluk
Ja de titel zegt eigenlijk al genoeg. Gisteren kon ik weer sinds lange tijd ervaren dat geluk veel intenser kan zijn dan blij zijn met nieuwe schoenen. En geloof mij van schoenen word ik mega gelukkig.

Gisteren was de barts mediarun. Een hardloopwedstrijd door het mediapark om geld op te halen voor de Foundation. In mijn update konden jullie al lezen dat het deelnemen aan deze run niet vanzelfsprekend was. Sterker nog, er waren naast een paar voor- ook veel tegenstanders aan mijn deelname van de 5km. Ik kan de tegenstanders ook geen ongelijk geven trouwens.

Maar goed, ik wil mijn leven niet laten beperken voor m’n beperking maar in de hoogste versnelling genieten van al het moois in de wereld. Zoals ik vaak zeg “ik word liever 50 en intens gelukkig met alles wat ik doe dan 80 worden en leven in een kast vol porselein”

Nu ik deze blog schrijf ben ik lichamelijk helemaal naar de klote. Of nou ja half eigenlijk. M’n lichaam is gewoon een beetje gek. Ik heb mega veel last van m’n benen, die werkelijk 5km lang niets gedaan hebben en m’n armen en rug hebben nog nooit zo soepel gevoeld terwijl die juist het harde werk moesten leveren.

Maar goed ik ben lichamelijk gesloopt maar mentaal ben ik in 2017 nog nooit zo intens gelukkig geweest. Dit alles komt door immaterieel geluk. Oké stiekem ook een heel klein beetje materieel in de vorm van een verfrissend ijsje.

Mijn top 5 geluksmomenten op de barts mediarun in willekeurige volgorde.

#1 de hemel op aarde


IMG_9948

Even dacht ik te dromen. 10 goddelijke Björn borg mannen, half naakt, sixpack, lieve lach en allemaal bij elkaar. Daar moesten we natuurlijk even mee op de foto. Als een kind in de snoepwinkel voelde ik me. Het is dan ook wel een beetje jammer dat kees tol alle boys inpakte om naar Volendam te verschepen.

#2 Bikkels
Veel bikkels spreek ik niet vaak in het echt en dus is het altijd fijn om elkaar weer even te zien. Zoals eigenlijk altijd eindig ik met shit nu heb ik je weer amper gesproken maar wel lang genoeg om weer helemaal verbonden te voelen met lotgenoten. Lotgenoten niet door de aard handicap/ziekte maar lotgenoten door allemaal in onze kracht te ondernemen met steun van de Bart de graaff Foundation.

#3 Grenzen verleggen
Niemand had verwacht dat ik in mijn conditie te finish zou halen. De lieve Joyce liep met mij en Denise mee om eventueel onderweg te helpen of mij van medicijnen te voorzien. Gezien de hoogte verschillen was ik blij dat ze er was maar verder heb ik op eigen kracht de eindstreep gehaald met Denise. Extra leuk dat Irene Moors ons vol aankondigde waardoor we onder luid gejuich van toeschouwers en uitgelopen lopers werden binnengehaald. Want ja als bijna laatste van de 5km binnenkomen terwijl ook bijna iedereen van de 10km al binnen is is een kunst opzich. Maar we did it!

#4 Even kind zijn
Er stond een standje van jbl het merk waar m’n mini speaker van is en een van mn favoriete koptelefoons is. Ze hadden waterdichte speakers op een plankje gezet die we met ballen in het water mochten gooien. Hoe vet is dat. Van de week zie je in m’n vlog hoe ongezond fanatiek ik werd. De prijs? Een super lekker ijsje die na 5km in de zomerse hitte erg lekker en zeer welkom was.

#5 Netwerken
Netwerken is niet iets waar ik gelukkig van word als het moet maar op een dag als vandaag in de zon met leuke vrolijke mensen kan ik er echt van genieten. Het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen en elkaar te inspireren met mooie verhalen. Ik kan ervan genieten als ik raakvlakken ontdek waarbij we echt iets voor elkaar kunnen betekenen in de breedste zin van het woord. Persoonlijk en zakelijk. Zo heb ik me bijvoorbeeld laten verlijden voor een obstakelrun.
Maar goed eerst goed trainen en voor nu herstellen, liggen, relaxen en een marathon Netflix!

Van welke dingen kan jij intens genieten? Inspireer mij en wie weet verras ik je met iets leuks :)

Yvette Moerdijk On mei - 22 - 2017

Leave a Reply


  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
IMG_3037

Welkom in mijn leven

Vrienden hebben het werkwoord yvetten ontwikkelt. In mijn leven gaat ...

IMG_0767

Een jaartje ouder...

Ik ben zo lekker mezelf gebleven.... Afgelopen jaar was vol hoogte ...

IMG_0037

YvetTEST; Waterdrink

Gezonde gewoontes zijn niet altijd even makkelijk. Helemaal als het ...

gestalkt door mijn n

Ik geloof niet echt in liefde op het eerste gezicht. ...

Ode aan de artsen...

Ode aan de artsen.... Vandaag viel me iets op wat me ...

Sponsors

  • Cure Tape
  • Vicair