Yvette Moerdijk

„focus, flow and fire!!!”

Al van kinds af aan vond ik sporten erg leuk. Ik was erg fanatiek en wilde dan ook graag winnen. Toen ik 7 was ben ik op tennis gegaan. Ik vond tennis altijd erg leuk en merkte dat ik aanleg had voor deze sport. Toen ik ouder werd en de diagnose Fibromyalgie kreeg lukte het sporten steeds minder goed. Hierdoor moest ik noodgedwongen stoppen. Dat ik niet meer kon tennissen vond ik heel erg. Het kijken ernaar was al zo confronterend dat ik ook daar niet meer van genoot zoals ervoor.

Ik ging fitnessen om bezig te blijven maar merkte al snel dat ik beschik over een dozijn doorzettingsvermogen en competitiedrang. Ongeacht of ik naast een man zat die al 20 jaar krachttraining deed, ik wilde altijd meer, sneller en beter zijn. Dit was dan ook niet handig in combinatie met de reuma. Uiteindelijk ben ik eind 2009 begonnen met rolstoel badminton. Want vanuit een rolstoel tennissen was geen optie omdat mijn rechter been uitsteekt. Badminton was wat dat betreft een goed alternatief.

Toch vond ik het niet echt leuk. Ik had er wel plezier in en de trainingen waren gezellig maar daar was dan ook alles mee gezegd. Ik kon niet deelnemen aan wedstrijden omdat het badminton gedeelte bij GSVA, de gehandicapten sport vereniging van Amersfoort, hier niet heel actief in was. In dezelfde hal en om dezelfde tijd als dat ik trainde werd er ook tafeltennis training gegeven. Ik werd uitgenodigd voor een proefles om te kijken of dat beter bij mijn ambitie paste. Ik weet nog goed dat ik in 2011 voor het eerst een batje vast pakte. Ik vond het meer een campingspel dan echt een sport. Ik vond het ook altijd maar vreemd dat het echt een sport was.

Als ik vergeleek met tennis, waar je heel actief snel moet kunnen sprinten was tafeltennis natuurlijk maar een passief gezelligheids gebeuren. Maar toen ik de eerste ballen sloeg veranderde mijn beeld over tafeltennis met 360 graden. Ik besefte dat het veel meer was dan een spel en dat het wel degelijk een sport is.

Ik bleek aanleg te hebben voor tafeltennis. Doordat ik merkte dat ik steeds meer won werd ik nog fanatieker. Na 3 maanden ervaring werd ik 2de op het NK in de enkel en ik werd 3de op het NK dubbel. Dit was een bijzondere ervaring voor mijn nog korte tafeltennisloopbaan. Precies een jaar later werd ik zowel in de enkel als in de dubbel Nederlands kampioen. Ook dit was weer een prestatie op zich. Ik had namelijk net een ongeluk gehad waarbij ik aan zware pijnstillers zat en ik 6 weken “bedrust” moest houden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kwam. Na het NK was ik dan ook helemaal gesloopt maar de prestatie mag er wezen.

Later in 2012 mocht ik meedoen aan de talentdag van het NOC-NSF. Hier kon je jezelf
opgeven om te kijken of je een talentvolle sporter was. Ik deed mee aan tafeltennis en
hier werd ik gelukkig uitgekozen als talent. De organisatie had mij ook ingedeeld bij het roeien en handboogschieten. Ik had al wat ik wilde maar ging toch even kijken of ik het leuk zou vinden. Tot mijn grote verbazing en met 0,0 ervaring werd ik ook hier uitgekozen als talent. Hoewel de keus voor mij al vanaf het begin bij tafeltennis lag werd het toch nog lastig om definitief te kiezen.

Na verschillende gesprekken hakte ik de knoop door. Ik koos definitief voor tafeltennis. Tafeltennis was altijd mijn eerste keus geweest en dus moest ik daarvoor gaan. Sinds 12 oktober 2012 train ik bij de talent selectie voor spelers met een beperking. Ik ben meer gaan sporten en leef gezonder. Ik merk dat het voor mij belangrijk is te sporten. Zodra ik niet sport merk ik dat meteen aan mijn lichaam. Een gezondere levensstijl werpt dan ook zijn vruchten af.

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
IMG_3037

Welkom in mijn leven

Vrienden hebben het werkwoord yvetten ontwikkelt. In mijn leven gaat ...

IMG_0767

Een jaartje ouder...

Ik ben zo lekker mezelf gebleven.... Afgelopen jaar was vol hoogte ...

IMG_0037

YvetTEST; Waterdrink

Gezonde gewoontes zijn niet altijd even makkelijk. Helemaal als het ...

gestalkt door mijn n

Ik geloof niet echt in liefde op het eerste gezicht. ...

Ode aan de artsen...

Ode aan de artsen.... Vandaag viel me iets op wat me ...

Sponsors

  • Cure Tape
  • Vicair