Yvette Moerdijk

„focus, flow and fire!!!”

Zoals jullie in deze blog al konden lezen gaat het lichamelijk gezien niet echt lekker. Gelukkig voel ik me elke dag weer een beetje beter dankzij mijn vriend, tevens vijand, prednison. Toch kan ik lichamelijk niet heel veel maar lukt het me wel om mij niet te vervelen. In deze blog neem ik je mee met mijn 11 lekkerste activiteiten die ik de afgelopen dagen weer veel kon doen. Deze activiteiten zijn natuurlijk ook heerlijk op een lazy sunday.

relax-1098748_1920

Puzzelen

puzzelen kost geen energie maar geeft mij wel heel erg veel voldoening. Het werkt ontspannend en prikkelt je geheugen. Ik heb niet zo van de kruiswoordraadsels maar hou wel van de wat meer numerieke puzzels. Vroeger was ik verslaaft aan sudoku maar inmiddels ben ik daar een beetje klaar mee.

Laatst ontdekte ik de “tectonic” puzzels van denksport. Het lijkt heel erg veel op sudoku maar dan veel leuker en afwisselender. via deze link kun je de puzzel gratis uitproberen.  Daarnaast vind ik de binaire puzzels ook heel ontspannend. Je mag alleen 0 en 1 invullen maar er mogen er nooit meer dan 2 dezelfde naast elkaar staan. Ook moeten in elke rij en kolom evenveel enen als nullen staan. Deze puzzel kun je ook gratis proberen!

Netflix

Netflix is mijn partner in crime. Zoveel leuke series en films dat ik me echt niet hoef te vervelen. Mijn concentratie is echter niet echt om over naar huis te schrijven. Daarom zet ik nu netflix aan als afleiding met een hele slechte minder serie genaamd Jessie. De afleveringen duren 20 minuten en zijn slecht nagesynchroniseerd maar dat maakt mij niet uit. Als ik voel dat ik iets meer concentratie heb kijk ik een film of een van mijn series zoals Once Upon a Time.

disney-680246_1920

Disney marathon

Ik hou van disney en heb bijna alle classics op dvd. De meeste kan ik bijna meepraten, super leuk. Deze kijk ik dan ook heel vaak als ik geen concentratie heb maar wel een betere serie/film wil zien dan Jessie.

Donad Duck

Het is bijna een ongeschreven traditie dat als ik ziek ben ik de Donald duck lees. Ik vind de strips heel erg leuk en heel veel concentratie heb je hier ook niet voor nodig.

Playstation

Sinds kort heb ik een Playstation 4. Ik vind het heerlijk om te gamen. Het spel wat ik nu veel speel is de “Witcher”. Ik waan me echt even in een andere omgeving en vergeet dan ook hoe ik me echt voel. Ik ben nu aan het sparen voor een PS-Plus. Zo kan ik als ik ziek ben op afstand met en tegen mijn vrienden spelen. Stiekem hoop ik hem voor mijn revalidatie te hebben zodat als ik opgenomen ben ik toch met mijn vrienden kan spelen.

Gamen

Maar ook van andere spelletjes geniet ik enorm. lekker old-skool op mijn computer “rollercoaster tycoon” of “the sims” spelen bijvoorbeeld. Het zijn geen hoogstaande spellen maar zorgen wel dat de minuten die normaal langzaam voorbij kropen ineens iets sneller veranderen in een uur. Weet je wat nou nog leuker is? The Sims is nu ook nog eens mega in de aanbieding en word dezelfde dag nog verstuurd. Koop hem nu zodat je de volgende keer dat je ziek bent, of gewoon weekend heb, gelijk kan gaan spelen! Maar ook rollercoaster tycoon is in de aanbieding. Die koop je natuurlijk hier!

Shop till we drop

Shoppen maar dan lekker vanuit bed. Ik geniet ervan om alle wegwinkels af te struinen en me te verlekkeren met alle mooie producten die er te krijgen zijn. Schoenen, tassen, kleding of handgemaakte producten op Etsy verdwijnen zonder moeite in mijn digitale winkelwagen. Ik struin de hele winkel af om, ja je raad het al, alles weer uit mijn wagen te gooien. lekkere bezigheidstherapie maar het zorgt wel dat ik weer genoeg op mijn droomlijst kan zetten met producten die ik echt nog een keer zou willen hebben. Zo zag ik op Etsy een ketting met een extra leper. Handig voor de spoonies onder ons.

cup-829527_1920

Thee drinken

Had ik al verteld dat ik de liefste vrienden van de hele wereld heb? Als er iets is zijn ze er altijd voor me en staan ze op de stoep met een tas vol eten en drinken we een lekker kopje thee. Ik ben vaak niet de aller gezelligste als ik ziek ben en dat vinden ze helemaal niet erg. Vaak blijven ze niet lang maar het feit dat ze er zijn is al echt heel erg fijn.

Digitale vrienden 

Maar niet al mijn vrienden kunnen langskomen. Ik heb veel vrienden die niet in de buurt wonen en daarnaast heb ik ook mijn rust nodig. Een van de dingen die ik het meeste doe als ik ziek ben is met vrienden appen, twitteren, instagram bekijken en Facebook lezen alsof het een roman is. Ook deze vrienden zijn heel erg belangrijk voor mij. Ze zorgen ervoor dat ik niet alleen ben en ik me toch een beetje in het sociale leven bevind. Ook al jullie reacties op mijn blog zorgen voor enorme geluksmomenten op de dag… en in de nacht als ik ze nog een keer ga lezen als ik wakker lig. Ik ben daar zo dankbaar voor. En natuurlijk ook gewoon de echte kaartjes maken mijn dag helemaal goed!!!! THNX allemaal!

Muziek

En als ik dan niet kan slapen en ik me te beroerd voel om iets te doen zet ik lekker muziek op en kijk ik vanuit mijn bed heerlijk naar buiten over het water. Ik kan echt genieten van muziek en heb een hele brede smaak. De laatste week heb ik veel geluisterd naar “the willis clan” Heerlijk rustgevende muziek van een erg muzikale familie. Zacht op de achtergrond helpt het me ontspannen en zorgt het ervoor dat ik echt even mijn hoofd leeg kan maken. De cd is ook gewoon erg lekker om naar te luisteren op een rustige zondagmiddag of om in de auto even te ontsnappen aan alle drukte. De cd kan je hier vinden.

Luisterboeken 

Wegens dyslexie mag ik luisterboeken “huren” bij aangepast lezen. Vrijwilligers spreken alle boeken in zodat mensen die moeite hebben met lezen, of een visuele beperkingen hebben, toch kunnen genieten van een goed boek. Op deze dagen vind ik het super lekker dat iemand bij voorleest. De stemmen zijn echt fijn om naar te luisteren en de tijd gaat lekker snel.

feet-932346_1920Wat doen jullie om de dag een beetje relax door te komen?

Yvette Moerdijk On januari - 13 - 2016

4 Responses so far.

 1. Veerlez zegt:

  Ik kom nooit verder dan Netflix op zulke dagen, alhoewel, podcasts luisteren doe ik af en toe ook op dit soort dagen! Maar puzzelen is inderdaad een heerlijke bezigheid! Ik heb gewoon 100 spelletjes op de ipad zodat ik mijn bed nergens vooruit hoef, ideaal!

  Maar gaat het ondertussen al iets beter met je? Anders kom ik gewoon langs, zet ik de hele dag thee en doen we samen een disney marathon!

  • Yvette Moerdijk zegt:

   O wow 100 spelletjes haha. ik kom niet verder dan monopoly en carcason haha. Maar gaat nog niet heel erg veel beter helaas. :( deze week ook weer de trainingen afgezegd. Dus ik zeg: kom maar door met die disney marathon haha. gezellig.

 2. Eelco zegt:

  Wat ik doe als ik niet lekker ben hangt helemaal af van de oorzaak. Over het algemeen probeer ik schermtijd zoveel mogelijk te beperken en veel te slapen. Zo ben ik sneller weer de oude. Maar als ik veel pijn heb er verder in orde ben hou ik het bij rustig Netflixen, een goed boek of WhatsApp.

  Ik worstel overigens nogal eens met wat ik kan al wil als ik niet lekker ben. Heb al heel snel dat ik weer aan het werk wil. De gedachte is dan vaak: “als je kunt Netflixen kan je ook een rapportage uittikken.

 3. Danny zegt:

  De link naar tectonic puzzel werkt niet.
  Je kan ze wel online spelen op http://www.sugurulines.com
  Op die website vind je ook een variant. Tectonic in omgekeerde richting.
  Nu dien je op zoek te gaan naar de ontbrekende lijnen. Heel uitdagend.

Leave a Reply


 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
IMG_3037

Welkom in mijn leven

Vrienden hebben het werkwoord yvetten ontwikkelt. In mijn leven gaat ...

IMG_0767

Een jaartje ouder...

Ik ben zo lekker mezelf gebleven.... Afgelopen jaar was vol hoogte ...

IMG_0037

YvetTEST; Waterdrink

Gezonde gewoontes zijn niet altijd even makkelijk. Helemaal als het ...

gestalkt door mijn n

Ik geloof niet echt in liefde op het eerste gezicht. ...

Ode aan de artsen...

Ode aan de artsen.... Vandaag viel me iets op wat me ...

Sponsors

 • Cure Tape
 • Vicair